Lifestyle

Passion planner

1070 keer gelezen


Een aantal maanden geleden zag ik op Facebook een filmpje voorbij komen van de passion planner. Je zou kunnen zeggen dat is toch gewoon een agenda - zoals mijn wederhelft zich verbazend uitsprak toen ik hem vol trots mijn exemplaar toonde - maar het gaat toch wel wat verder dan dat.  Je kunt er namelijk veel meer mee doen zoals kleine to do-lists maken. Zowel voor privé als voor je werk. Daarnaast kun je een prioriteitenlijst maken, zit er per maand een maandoverzicht én een weekoverzicht in. In dit maandoverzicht krijg je een goed beeld van wat er allemaal te gebeuren staat die maand. En in het weekoverzicht kun je dieper in gaan op afspraken, doelstellingen et cetera en indien nodig nog meer aantekeningen maken.  Maar dat is nog niet alles! 

Want aan het einde van je maand heb je een aantal pagina's voor zelfreflectie. Heb je doelen gesteld en die gehaald? Waarom wel of niet? Waar ben je tegenaan gelopen en kun je dit een volgende keer anders doen.  Ontzettend uitgebreid en handig dus! Mits je dit consequent invult en bijhoudt natuurlijk ;-) In februari had ik met mijn vriendin afgesproken - die ervoor zorgde dat we met korting een exemplaar konden bestellen, thank you lieverd - en ze wilde hem persoonlijk afgeven en meteen ff doornemen wat handig is.

Fanatiek als zij is en ik allemaal foto's kreeg van strak ingevulde en gekleurde pagina's met persoonlijke doelstellingen en werkgerelateerde afspraken ging ik ook aan de slag.  Omdat het een sjiek exemplaar is met een leren omslag wil je hem natuurlijk netjes houden. Dus ik ging eerst pennen en markeerstiften zoeken en testen of ze wel goed werkten en qua kleur matchen, voordat ik aan de slag ging. Met een muziekje op de achtergrond en een kop koffie bij de hand kon ik eindelijk gaan schrijven. En wat blijkt. Het werkt niet alleen rustgevend, maar op deze manier je bezigheden in kaart brengen en er over nadenken zorgt er ook nog eens voor dat je echt nadenkt over de afspraken die je maakt en de dingen die je doet in je leven. Echt therapeutisch bezig zijn kun je wel zeggen!
Het enige 'aandachtspunt' voor mezelf is dat ik er wel genoeg tijd voor vrij moet maken! Want ik kan het wel allemaal netjes opschrijven en highlighten in mijn passion planner, maar als ik er niet voor ga zitten, er tijd voor vrij maak en dus dat ding niet open sla dan zie ik natuurlijk ook niet staan wat gemaakte afspraken of gestelde doelen zijn...

Doelstelling voor de komende periode is om nog iets beter te leren passion plannen! En dat zet ik voor de zekerheid maar even als reminder in mijn telefoon... ;-) Maar voor de rest is het zeker een aanrader!

 

Over auteur Lisette Gerbrands

website

Klik hier voor meer info over Lisette Gerbrands

Reageer op dit artikel