Lifestyle

De Nederlandse MINI Cooper S...

2652 keer gelezen

Wij mochten er een weekje van genieten, de nieuwe Nederlandse MINI Cooper-S... Wat een wagen!

Ik heb eigenlijk niet zoveel met auto's maar oh wee als ik in een auto rij waarvan ik het gevoel heb dat die niet bij mij past. Dan voel ik me echt ongelukkig en ga ik nog liever op de fiets. Ik rij zelf in een Volvo 850r, een sportieve klassieker maar toch gedistingeerd en een in Fiat 500, de auto die ik meteen wilde hebben toen die uitkwam. Misschien vind ik een auto toch belangrijker dan ik eigenlijk dacht. En dat vermoeden werd duidelijk bevestigd toe ik in de nieuwe MINI reed.

Samen met mijn dochter, die net haar rijbewijs heeft, hebben we de MINI opgehaald. Een rijk uitgeruste wagen, zo'n beetje alle opties die wenselijk zijn zitten in deze auto. Zóveel dat je ook wel een aardige tijd nodig hebt om alle features te leren kennen. Automatisch inparkeren, achteruitrijcamera met een groot scherm, cruisecontrol met automatisch afstand houden, 'head-up display' waarop informatie als snelheid en route op worden geprojecteerd... om maar wat te noemen.

Het was mooi weer en het eerste wat we dan ook deden was het dak open zetten. Dat geeft een lekker cabriogevoel en je voelt je toch veilig. Heerlijk toeren maar.

Ik heb de MINI altijd gezien als een kleine auto maar dat gevoel heb je echt niet als je in deze auto rijdt. Nu deed het prijskaartje dat eigenlijk ook wel vermoeden... Het is een stoere wagen waar je veel bekijks in hebt.

Mijn man heeft het 'damesauto-imago' ook losgelaten. De bijna 200pk maakt van deze auto een racemonster waar hij en zijn vrienden allemaal even van moeten genieten. Mooi speelgoed voor de jongens dus :)

We hebben 'm met pijn in het hart weer ingeleverd. Hij staat hoog op mijn verlanglijstje...

Over auteur Marie-Cecile Kemme-Swinkels

Marie-Cecile is hoofdredacteur van het glossy regiomagazine 'de Peel Bruist' en is docent op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Vanuit haar creatieve opleiding (Fontys Tilburg) heeft ze veel interesse gekregen voor mode en kunst. Ze is getrouwd en heeft twee dochters van 17 en 18 jaar.

Klik hier voor meer info over Marie-Cecile Kemme-Swinkels

Reageer op dit artikel