Fashion

Vakantie, koffer stress??

2279 keer gelezen

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekend voor de meeste mensen (ook voor mij) weer de inpakstress.

Ik heb hiervoor een aantal tips om het inpakken van de koffer iets gemakkelijker en aangenamer te maken.

  • Begin niet pas een uur voor vertrek met inpakken. Meestal begin ik ongeveer een week van te voren met het bij elkaar zoeken van mijn sets. Leg deze apart en loop er in de loop van de dagen nog eens doorheen. Tevens kan ik zo gemakkelijk mijn items toevoegen qua kleur en stijl

  • Vroeger pakte ik mijn hele kast in…. Dat doe ik niet meer. Ik maak sets die ik onderling kan combineren

  • Een shortje en een lange jurk kun je makkelijk aan met een mooie hak bij een diner en daarna doordragen met een slipper over de bikini. Ik zelf maak rijtjes voor strand, dagje shoppen en avondkleding en dat match ik de hele vakantie

  • Ga niet teveel met verschillende kleuren werken, die kun je minder gemakkelijk bij elkaar combineren en een kleur kun je ook gemakkelijk toevoegen door middel van sieraden of een sjaal

  • Nu gaan wij in de zomer met de auto op pad… dus ik kan lekker los qua kilo’s. Maar met vliegen is dat een ander verhaal. Begin al met het uitzoeken van de juiste koffer of reistas. De oude modellen met wielen kunnen nogal zwaar zijn. Wij hadden vroegen twee hele mooie koffers maar elke reis ruzie om het gewicht. Wat bleek… de koffers wegen leeg al 7 kilo! Dat doen we tegenwoordig heel anders

  • En dan natuurlijk het inpakken zelf. Maak gebruik van de hele ruimte, dat vergeten we nog wel eens. Onderin start je met jasjes en colberts. Draai de jasjes met de mouwen in elkaar zodat ze niet kreuken. Daarop gaan broeken en jurken en als laatste gaan de gevoelige stoffen zoals zijde, die kreuken namelijk altijd tijdens de reis.

  • Mocht nu bij aankomst toch gekreukte kleding hebben, hang het even uit in een vochtige badkamer. Dan is je kleding zo weer glad.

  • Weet je niet zeker of je echt goed weer gaat krijgen, dan is het verstandig om een lange broek en een trui mee te nemen. Nou nemen deze kledingstukken aardig wat plaats in beslag. Doe deze items in een vacuum zak. Met behulp van een stofzuiger wordt dit pakket niet dikker dan een tijdschrift en is het gemakkelijk te vervoeren.

  • Kleine spullen, zoals sokken, ondergoed, bikini’s en sieraden kunnen prima in je schoenen mee. Dan nemen ze geen extra ruimte in beslag en ze zitten veilig opgeborgen.

  • Mijn laatste en beste tip is… neem met vliegen maar 1 stuk handbagage mee heen…. Waarom denk je nu. Tijdens de reis wil je altijd shoppen en ga dat dan nog maar eens in een al volle koffer mee terug nemen. Nu heb je altijd 8 tot 10 extra ruimte voor de terugreis.

 

Nou, ik hoop dat ik jullie wat op weg geholpen heb en vanaf deze plek wens ik iedereen een heerlijke zomervakantie toe.

 

xxx

Over auteur Jacqueline Lankreijer

Jacqueline Lankreijer helpt mensen bij het maken van keuzes op het mode vlak. Ze volgt de trends in de mode op de voet en geeft als personal shopper ook kleur- en stijladviezen. Daarnaast verzorgt ze styling workshops voor groepen.

Ze heeft de modeacademie doorlopen en is al geruime tijd werkzaam binnen de modebranche.

www.hetmodemeisje.nl

Klik hier voor meer info over Jacqueline Lankreijer

Reageer op dit artikel