Beauty

Birthday bash

964 keer gelezen

Met de verhuizing net achter de rug en verjaardagen op komst was het wel tijd voor enige ontspanning en een feestje. Na het prikken van een datum, uitnodigen van vrienden en familie en de enorme boodschappenlijst te hebben samengesteld mocht ik me gaan richten op last but not least, het kiezen van een outfit. Maar OMG, wat trek ik aan?

Eigenlijk heb ik een enorme hekel aan verjaardagen van anderen. Dit omdat ik me radeloos verloren voel tussen al die mensen die ik eens of soms tweemaal keer per jaar zie en spreek. En omdat de jarige rondloopt als een kip zonder kop om links een neefje zijn snotneus af te vegen, rechts de taart te snijden voor de laatste binnenkomers, daar nog een wijntje voor haar in te schenken en ondertussen een kop koffie te zetten voor een aangetrouwde neef waar ik de naam nooit van kan onthouden... besluit ik vaak om maar de rol van reddende engel aan te nemen en mijn handen uit de mouwen te steken en lekker bezig te zijn in de keuken.
Maar op je eigen verjaardag is dat toch wat anders. Daar wil je juist iedereen zien en spreken die komt! Alleen wordt je op je eigen verjaardag gedwongen om Sarasvati te zijn (de godin van wijsheid en de vrouw van Brahma. Zij zit meestal op een witte gans en heeft twee tot acht armen). Zoals vaak de verjaardag van anderen verloopt, waar je ondanks alle hulp van zussen, moeder en vriendinnen nauwelijks naar het toilet kunt omdat neefjes en nichtjes je feilloos weten te vinden omdat ze willen kleuren en dringend (lees: stampvoetend) om krijtjes en papier vragen... zo ook die van mij. Afijn, het beeld is geschetst.

Maar even terug naar de verjaardagsoutfit. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op mijn familie en vrienden en knuffel mijn neefjes en nichtje stuk voor stuk helemaal plat en overlaad ze met zoenen, maar het zijn 'activiteiten' waar niet één outfit bij past. En me continu verkleden is ook niet echt een optie. Maar hoe ga ik me nou vertonen bij mijn gasten. Ik heb een prachtige oranje-bruine jurk van Michael Kors, met een gouden ketting in de jurk bij de nek, maar daarmee zie ik me nog niet met mijn nichtje op de grond stoepkrijten voor de deur. Een andere optie is mijn heerlijke baggy broek, met een shirtje en gympen is al meer in de juiste richting. Daarmee kan ik de trappen op en neer rennen om de voordeur te openen voor de gasten om daarna weer naar boven te snellen en de koffie in te schenken want onze keuken en eetkamer bevinden zich op de eerste verdieping. Alleen is deze outfit dan weer minder spannend wanneer we besluiten om de avond te vervolgen in de stad onder het genot van nog meer drankjes. 
En omdat ik om twaalf uur jarig ben, wil ik toch wel een klein beetje shinen hihi. Ik ben bang dat ik een compromis moet sluiten en laat dat nou net iets zijn waar ik niet zo fan van ben. Ik ben meer van de uitersten, tot grote ergernis van mijn lieftallige omgeving! Maar goed, wat moet dat moet... En zo besluit ik om op ons grote feestje mijn heerlijke baggy broek aan te trekken met een comfortbabel maar leuk shirtje en daaronder de bllikvangers, letterlijk en figuurlijk, namelijk mijn onlangs aangeschafte 'glitter-finished-leather-slippers'. Zie foto. En warempel het was dé ideale outfit. Ik werd overladen met complimentjes dat ik er zo leuk uit zag en ook de schoentjes werden opgemerkt en gecomplimenteerd. Kleine kanttekening: de avond wel afgesloten in de kroeg onder het genot van luid gezang, danspasjes en nog meer drankjes. Maar wel zonder mijn glitterschoenen, want al die dronken mensen in de kroeg die met hun lompe en lelijke laarzen op mijn tenen gaan staan. Nee dat wilde ik mijn knapperdjes niet aan doen. Dus staan ze weer mooi in de kast, veilig en droog, te wachten tot ze weer mogen schitteren op een volgend feest!

Over auteur Lisette Gerbrands

website

Klik hier voor meer info over Lisette Gerbrands

Reageer op dit artikel